WTF !

I need you . I love you :'(

Admit it !

Yes ! I admit it . Be strongg Mira Adila . Don't cry . Please stop crying ! Miraa kan kuat macam power puff gegirl ! Jangan nangis . You can do it sayanggg . Give me a big smile Miraa :) ....

Can I say 'It's Over' ?

Affy .. I love you ! But ? It's over ? I miss you ! I need you ! I nakkk AFFY yang dulu . I nak AFFY yang caring pasal i . I nak AFFY yang sayanggg i . I nak AFFY yang selalu text i . I nakkk AFFY yang selalu panggil i gemukkk  . I nakk AFFY yangg mula mula i kenal . I taknak AFFY yang sekaranggg ! I taknaaaakkkkkkkkkkkkkk ! Affy sekarang buat i sakit hati , Affy sekarang buatt i rasa sedih , Affy sekarang selalu buat i nangis , Affy sekarangg dah tak ambek berat pasal i . I nakkk affy yang dulu . Affy sekarang selalu buat i sakit hati . Affy , you tahu tak i selalu rinduu kan you , i selalu tunggu you msg i . 24hours i tunggu msg you , 24hours i tunggu call you . Tapiii ? 24hours i tunggu macam orang bodoh . 24hours i rasa i macam takde apa apa . 24hours i nangis ! Yes , you tak tahu i nangis . You tak pernah nak ambek tahuu semua tuh . You busy dgn hal you , dgn kawan you , dgn bola you , dgn dunia you . But , nvm . I sabarrr , i fahamm . I sanggup carik you , i start dulu msg you , i start dulu call you . I start semuanyaa ! Sebab i rinduuuuu you ! I rinduuu you tahuuu . Tapi i rasa you macam tak ambek kesah . You macam taknak ambek tahuu and taknak try contact and carik i ! Okay , fine . You cakap you busy dgn study , okay i faham . Tapii kenapaa sampai tak boleh nak text say 'I LOVE YOU AND I MISS YOU' even satu msg pun janji i tahu yang you ingat i . I rasa i dah hilanggg you lamaa dah , tapiii i diamm kan je . I taknak fikir bukan bukan . I still gelakk eveni sedihh you tak contact i langsung . I siapa bagi you ? If i bukan sesiapa bagi you please bagitahu i , please lepas kan i . I sayangg you gilaaa ! You yang ajar i cara nak sayang oranggg , and i mulaa sayangg you gilaa gilaaa . I ingat you cakap ' i sayang you sampai mati ' . Tapiii ? I takk rasa you akan sayang i macam tuh sekali . I tak tahu nak cerita dkt siapa pasal nih , i diam je . I try carik you , i selalu msg 'I LOVE YOU AND I MISS YOU BADLY AFFY ' . Tapiiii ! Ada you reply ? Takdee kan . I tahu i send msg masa you dah tidur , tapiii pagi tuh tak salah you reply kann . Just satu msg je . SATU MSG ! Satu msg yang buat you ingat dkt i . I miss you badly ! I tak tahuu macam mana i if i lepas kan you . Maybe i cedera kan diri sendiri and jangan tanya kenapaa i cedera kan diri i . Where are you ? Where are you when i need you ? I need you always ! I miss you badly ! I miss you badlyyyyyy ! Please ingat kan i even you busy macam mana punnn . I nakk you ingat yang I SAYANG YOUUUUU sangat . I nakk AFFY i yangg dulu ! I nakkk AFFY i yang selalu buat i ketawa , bukan AFFY yang buat i nangis . Pleaseeeeeee ! Pleaseeee give me AFFY yang i kenal ! I dah tak kuat nak carik you . I dah give up ! I tak larat . I tak larat nak gelakkk , i tak larat nak tipu diri i sendiri . I takk kuat ! I takk kuat nak lepass kan you . Tapiii , if nih yang perlu i buat untuk tgk you happy . Yes ! I akan lepas kan you . Fyi , I MISS YOU BADLYYYYYYYYYYYYY ! I LOVE YOUUU AFFY ! I NEED YOUUUU NOW ! PLEASEEEEEEEEEEEE :'(

Boy ! I need you !


I need you boy ! Please hug me , i miss everything :'(

Tired !



Tired ? Yes ! I admit it ! I'm tired waiting your msg sayang -.- .. Please reply my msg :( . I need you . I miss you ! 

Last Time - Secondhand Serenade

I'm stuck with writing songs
Just to forget
What they really were about
And these words are bringing me so deeply insane
That I don't think I can take my way out

I couldn't breathe through it
Like I need to and the words don't mean a thing

So I'll sing this song to you
For the last time
And my heart is torn in two
Thinking of days spent without you
And there is nothing left to prove

I'm counting all the things I could have done
To make you see
That I wanted us to be what I go to sleep and dream of
I want you to know that I'd die for you
I'd die for you

I couldn't breathe through it
Like I need to and the words don't mean a thing

So I'll sing this song to you
For the last time
And my heart is torn in two
Thinking of the days spent without you
And there's nothing left to prove

And if you are alone
Make sure you're not lonely
'Cause if you are, I blame myself
For never being home
I know I'm not the only one
Who will treat you like they should
Like you deserve

I'm stuck with writing songs
Just to forget

So I'll sing this song to you
For the last time
And my heart is torn in two
Thinking of the days spent without you
And there's nothing left to prove


The Last Song Ever - Secondhand Serenade

I wish my life was this song 
cause songs they never die 
I could write for years and years 
and never have to cry I’d show you how I feel 
with out saying a word 
I could wrap up both our hearts 
I no it sounds absurd 

and i saw the tears on your face 
i shot you down and i slammed the door 
but couldn’t make a sound 
so please stay sweet my dear 
don’t hate me now 
i cant tell how this last song ends 

the way that i feel tonight so down
so down i pray i can swim just
so i wont drown and the waves that crash over me
i am gasping for air take my hand
so i can breath as i write this last song down 

and i saw the tears on your face i shot you down 
and i slammed the door but couldn’t make a sound 
so please stay sweet my dear 
don’t hate me now 
i cant tell how this last song ends 

the broken glass ..... your moistened skin 
was everything was everything 

and your broken voice ..... was quivering 
your everything your everything 

scream at me make it the best i ever heard 
laugh out loud i no it sounds absurd 

scream at me make it the best i ever heard 
your everything your everything 

heart beats slowing pains are growing 
does she love you that’s worth knowing 

heart beats slowing pains are growing 
does she love you that’s worth knowing 

Yeaaaaaaa!!!!!

Stay Close , Don't Go - Secondhand Serenade

I'm staring at the glass in front of me, 
is it half empty of our wins or have i ruined all you've given me?
I know I've been selfish, 
I know I've been foolish, 
but look through that 
and you will see, 
I'll do better, I know, 
Baby, I can do better.

If you leave me tonight, I'll wake up alone, 
don't tell me I will make it on my own, 
don't leave me tonight, 
this heart of stone will sing till it dies 
if you leave me tonight. 

Sometimes I stare at you while you are sleeping, 
I listen to your breathing, 
amazed how I somehow managed to 
sweep you off your feet girl, 
your perfect little feet girl 
I took for granted what you do. 
But I'll do better, I know 
Baby, I can do better.

If you leave me tonight, I'll wake up alone, 
don't tell me I will make it on my own, 
don't leave me tonight, 
this heart of stone will sing till it dies 
if you leave me tonight. 

And don't you know my heart is open, oh, 
it's putting up the fight, 
and I've got this feeling, 
that everything's alright, 
and don't you see, 
I'm not the only one for you 
but you're the only one for me. 

If you leave me tonight I'll wake up alone,

(stay)If you leave me tonight,
(close) I'll wake up alone, 
(don't)don't tell me I will 
(go)make it on my own, 
(stay)don't leave me tonight, 
(close)this heart of stone
(don't) will sing till it dies 
(go)if you leave me tonight. 
Don't leave me tonight



You Call - Secondhand Serenade


Waiting for your call, I'm sick, call I'm angry 
call I'm desperate for your voice 
Listening to the song we used to sing 
In the car, do you remember 
Butterfly, Early Summer 
It's playing on repeat, Just like when we would meet
Like when we would meet 

Cause I was born to tell you I love you 
and I am torn to do what I have to, to make you mine 
Stay with me tonight 

Stripped and polished, I am new, I am fresh 
I am feeling so ambitious, you and me, flesh to flesh 
Cause every breath that you will take 
when you are sitting next to me 
will bring life into my deepest hopes, What's your fantasy? 
(What's your, what's your, what's your...)

Cause I was born to tell you I love you 
and I am torn to do what I have to, to make you mine 
Stay with me tonight 

And I'm tired of being all alone, and this solitary moment makes me want to come back home 
x4 
(I know everything you wanted isn't anything you have) 

Cause I was born to tell you I love you 
and I am torn to do what I have to, to make you mine 
Stay with me tonight 

Cause I was born to tell you I love you 
and I am torn to do what I have to, to make you mine 
Stay with me tonight 
(I know everything you wanted isn't anything you have)



Take Me With You - Secondhand Serenade

Please forgive me if I seem forward
But I've never been in front of anything like you
Its the last place I ever thought I'd be
When I woke up this morning
Is it true?
And that you're always this breathtaking
And your smart and you're willing
My God this is killing me

Tell me all the things you never said
We can lie here and talk for hours in my bed

I don't have anything to hide
I don't have anything
Everything is not for certain
I don't have anything to hide
I don't have anything
Everything is not for certain

You started to see right through me
And I'm loving every minute of it
Its like I'm born again
Every time I breath in so,
If you're curious,
My favorite color's blue
And I like to sing in the shower
If you like, I'll sing to you

Tell me all the things you never said
We can lie here and talk for hours in my bed

I don't have anything to hide
I don't have anything
Everything is not for certain
I don't have anything to hide
I don't have anything
Every thing is not for certain

Tell me all of your hopes,
All of your dreams
I want you to take me there (take me there)
Tell me all of your hopes,
all of your dreams
I want to take you there (take you there)
Tell me everything
Every breath, I want you to know I'll be there
Theres just one more thing,
One request
I want you to take me with you

Take me with you
I will never let you down
I will love you now and forever
[x6]

Fateen Weasley !

Auww auwww ! Saya ada kawann baruuu ! Saya sayang kawan saya ! I LOVE YOU ONE TWO THREE FOUR FIVE LAH FATEEN TEEN TEEN . Muaaaaahhhhhhhh 

Alone :(

Alone ! I miss you badly boy ! Serious , i miss you A :'(

No job !

Nak tahu asal blog saya berubah . Nih hasil kerja si sofea lahh . Bosan katanyaa , so dia nak edit blog saya . Nakk ambek tgk hasil . Lawooo tak ? Tak lawooo lagikk kau punyaa kan dikk :P 
Nih hasil dia , 
Yang nih si ZS punyaa ,
Lawoooo lagikkk ZS punyaa kann . Btw , thank youuu adikkkk doooo :) Ily 

Yeahhhh !

Yeahhhh ! Aku happppyyyy sebab tadiii A call . Gilaaaa aku happyyyyyyy :) Even sekejap kitaorg on call tapiii aku puas gilaa . Nak tahuu suara A sumpahhh dah lain sampai aku tak kenal suara dia -.- . Nak tahu pasal aku cakap tak kenal ? Sebab dia peg pakai num kawan dia , memang tak lahh . Suara pun dah lain , tak cam -.- .. Bengong !


Tapiii , aku happyyyyyyyyyyyyyyyy ! Yes , i am happyyyy A .. I love you 

:)

Boo ,
I need you to LOVE me
I need you to KISS me 
I need you to make me HAPPY
I need you to wipe my SAD
I need you all my time !


Please be MINE .
My only Honey Booo :)

Idk -.-



Hmm , idk . Yes , idk ! Aku tak tahu kenapaa aku letak pict nih . Maybe aku takut hilang A :( . Sebab aku dgn A dah jarang contact . Dia busy dgn activiti dia , nvm :) . Hope dia tak lupa kan aku dan aku tak lupakan dia , tuh yang aku harap kan . Amin . Tapii sekarang ada lagik satu masalah yang buat aku fikir fikir --' . Masalah nyer , sekarang aku sedang berkawan . Kawan aku tuh baik sangat dgn aku . Dia selalu bagi advise dkt aku bila aku cakap aku nak berubah . Dia baik sangat . Aku tak tahuu lah . Sekarang kitaorg agak rapat , selalu contact on fb fs and skype . Dia selalu buat aku gelak bila kitaorg wall or skype or fs . Ada je benda nak gaduh and aku nak menang dia pun nak menang --' . Hahaha . Dia baik dgn aku . Aku tak tahu kenapa dia baik sangat . Dia caring sungguh -.- .Ya , allah .. Kuat kan lah iman aku . Aku takut aku lupa kan A dan aku takut aku TERminat dkt dia . Taknakk , aku taknak lupakan A sebab guy lain . Taknakkkk ! Aku taknak aku jadik punca buat A . A cakap 'sayang , if you tinggal kan i . Jangan tanya kenapa i cederakan diri i' . OMG ! Aku taknakk . Tapii , aku takut aku TERlupa kan A bila ada orang lain yang caring pasal aku . Shit ! Aku takut semua nih jadikk . Aku taknakkk ! Aku mula sayang kawan aku tuh , tapi as a friend even dia caring pasal aku . Aku takut sayang tuh lama lama tukar lain . Taknakkk ! Hope jangan ! Biarlah kawan je , sebab aku SAYANG A sangat .. Aku taknak , aku yang putus kan semua nya . Aku taknakkk ! Aku sayang . A lah insan yang lama dgn aku . A lah yang ajar aku macam mana sayang orang . A lah yang ajar aku macam macam . Thanks A .. A , i try jaga relationship kita nih k . Hopefully . I try my best bie :) . I taknak you hilang dari i A .......


I miss you badly :'(

Imy Again and again !

A ! A ! I MISS YOU . YES , I ADMIT IT .. I REALLY MISS YOU . I TAKK TAHUU KENAPAA I MISS YOU SANGAT-2 . SERIOUS ! I TAK TIPUU . EVERY NIGHT BEFORE TIDUR I TGK GAMBA YOU . I TAK TAHUU KENAPAA I RASA MACAM NIHH SANGAT . I MISS YOU BADLY A :'(

Grr !

Bengang bengang bengang ! Serious harinih buat aku bengang ! Hishhh ! Gerammmmm nyaaaa . Fck lahh ! -.-

Selsema Demam Batuk !

Okay , skg aku demam selsema batuk . Huh ! Pakej kann --' . Aku tak suka semua nih . Susah aku nak bergerakk lah . Rimas tahuu . Hishhh . Ya , allah . Pening nyer kepala akuu . Satu hari aku terbaring je . Tak larat lah :(

New Friends !

Assalamualaikum ,


Jawab tauuu . Penat je aku bagi salam tapi korang buat bodoh je --' .. Haihh . Okay , sekarang aku nak cerita dekat korang yang aku dapat kawan baru . Kawan baru ? Yups . Kawan baru ! Haha . Kawan baru aku dua dua LELAKI . Lelaki ? Haaa ! Jangan fikir lain yer . Dorang kawan je k , tak lebih pun . Nak tahu name kawan baru aku apa ? Sorang Syazwan sorang lagi Shawal . Ehh , dua dua capital S lah . OMG ! Tak perasan pulakkk . HAHA . Okay , first aku start dengan Syazwan dulu yer . Syazwan nih tua setahun dgn aku . Sekarang dia study dekat matrik , perak ! Matrik ? Woahh , pandai kan kannn . Syazwan nih pandai main guitar . Harituh kitaorang skype , bosann gilaa . So , Syazwan nih ajak aku skype . Aku pun on je . Mula mula kitaorg sembang je . Lepas tuh aku baru teringat yang mamat nih pandai main guitar , so aku pun suruh lah dia main guitar . Mula mula malas lah , apa lah . Bila aku touching baru nak main . Haha . Tak pasal pasal dia panggil aku ngengada --' . Cehh .. Ngengada ngengada aku pun , dia main jugak guitar tuh . Nak tahu dia main lagu apa ? Macam macam lagu dia main . Lagu baby , bila cinta , i'm yours banyakk lagik lah . Lupaa pulakk . Tapi yang paling aku ingat , dia main lagu fav aku , FALL FOR YOU ! Auwww ! Siap nyanyi lagik . HAHA . Tak boleh blahh . Mula mula malu lah apa lah . Sekali kena dgn aku terus okayy . Hee . Thanks Syazwan you sudi main guitar bagi i dengar . Cewahhh . Lama jugakk kitaorg skype , bila nak off je dia main lagik . Cehh , sampai bila pun tak habis kann . HAHA . Kitaorg skype malam before mamat nih balik matrik dia . Haihh , sedih je --' .. Tapii , apa apa pun best lah . Teharu gilaa i dekat you . Thanks Kawan :)


Yeahh ! Now turn kawan aku lagik satu . Kawan yang suka tipuuuuuu aku =..= .. Tak lain tak bukan Shawal lahh . Mangkuk nih selalu tipuu aku . Nak skype lah , tapi tak jugakk . Lama lamaa bila cakap dia selalu tipu aku baru lah dia nak skype betul betul . Haha . Shawal nih aku kenal dia dari cousin aku Ijad . Kitaorg kenal dekat cc pakcik aku kat puchong . Shawal jaga cc pakcik aku , kira dia kerja dgn jontam aku lah . Mamat nih sebaya dgn aku . So , kitaorg pun open lah . Takde segan segan sangat . Sporting je . Haha . Hah ! Shawal nih pun pandai main guitar . Dia main guitar semalamm ! Guitar current pakcik aku , dia guna . Auww ! Dia main semua lagu fav aku . Memang tak lah kann . Siap nyanyi lagikkk . Woot woot . Dia main lagu pieces , fall for you , baik baik sayang , banyakk lagik lahh . Dia main lagu yang syahdu syahdu , memang tak lah . Nak tahu aku cakap dekat dia apa 'Wehh , kau nak aku jatuh cinta dgn kau ke gilaa . Main lagu sedih sedih nih' . Then , dia gelakkk je . Haha . Tapii tidak mungkin lah aku jatuh cinta dkt dia , dia dah ada gf . Aku pun dah ada A aku . Auww ! *i love you affy .. Hee . Aku dah tgk dah gamba gf mangkuk nih . Ayu pakai tudung lagikk . Chubby plus comel comel . HAHA . Yang paling gilaaa ! Aku skype dgn shawal dari malam sampai pukul 5.30a.m ! 5.30a.m ! Lamaaa takk ? Lamaaa kan . Mahu meletop lappy aku . Yelahhh , macam biasa lah . Bilaa cakap nak tidur je , dia main guitar lagikk . Memang niat aku nak off terpadam lahh . Haha . Bengong punya sha . Sha ? Haha . Sha tuh shawal lah . Gf dia panggil dia sha . Kesiannn . Taknak geli lagik name kau . Hahahahhaa . Yang tak lupa , shawal cakap aku lah PEREMPUAN YANG BERTUAH . Nak tahu sebab apa . Seebbbbaaaabbbb , shawal nih pemalu orang nyaa . Dia malu nak nyanyi dgn main guitar depan perempuan . Gf dia ? Gf dia pun dengar dia main guitar sebulan sekali . Haa ! Ambek kau . Kalau aku comfirm setahun sekali . Haha . Haihh , cukup lah nih . Penat tangan nak type type nihh . Ehh , sha jangan lupa buat cover lagu PIECES untuk aku tauu ! Jangan lupaa ! Aku tunggu wehh :) .. Haaa ! Nih jelahh cerita aku semalam dan semalam punya semalam . Sakit jari aku . K , bai :)
AKU RINDU DIAA , TAPIIIIIIIIIIIIIII -.....-
Everythings can be okay Miraa Adila . Chill up sayanggg :)

Secondhand Serenade - Fall for you (acoustic)

What's wrong ?

Okay , semalam on call dengan A .. Cakap cakap dan cakap , tetiba hati aku tak sedapp . Then , aku nak tanya dia . Aku macam dapat rasa macam something je . Then aku tanya dia 'bie , you still smoke ?' . A terus diam , 'hmm , lil bit' . OMG ! Sumpahh , aku terkejut . Nak nangis pun ada . Dia dah cakap yang dia dah BERHENTI , tapii bila aku tanya dia cakap smoke pulakk . Okayy , fine . Dah start smoke , tak bagitahu aku . Aku tahu yang aku bukan sesiapa and aku tak penting sangat sampai taknak bagitahu semua tuh . Aku siapa nak halang dia and nak suruh dia stop smoke . Okayy , aku faham dah . Start for now , aku tak kan suruh A stop smoke . It's up to youu . Btw , i sayang you sangat .. I tak kan lupaa yang you cakap 'Ehh , i sayang you sampai mati ' .. I pegang kata kata you biy .. I LOVE YOU A  

Jason Mraz - "I'm Yours"

GERAM !

Assalamualaikum ,


Haihh , tension nyerr kalau hari-2 asyik kena marah . Ada je aku buat tak kenaa .. Apa nihh , aku nak jugak jadik prefect macam orang lain . Taknak lah selalu kena marah .. Please lah faham aku , kekadang aku rasa ramai orang tak faham aku . Apa nihhh -..- . Rasa nak cedera kan diri sendiri pun ada . Ya allah , aku tak tahu asal aku je asyik kena marah . Ada je yang tak ke , apa masalah nyerr ? Ingat aku tak fikir ke apa ke , kalau asyik kena marah je . PLEASE :'(

SAD !

Okayy , aku sedihh . Sebab aku dah terbuat s.savers and aku tak boleh call A . A cakap cousin and auntie dia semua ada dekat rumah so , rumah dia ramai orang sekarang .. Tak boleh nak on call . Sedihnyaa ! Sebab dia janji nak nyanyi . Aku nak dengarr sangat . A suruh call dia pukul 7 esokk , tapii aku taknak sebab kesiann dia kena bangun awal bagaii . Hmm , aku cakap 'nvmlah , maybe next time' . Sekarang aku tak tahu nak call siapaa -.- . OMG , A :'(

Dia sedih :'(

 Ehh , dia sedih lahhh . Ehh ehhh , jangan sedihh ! Kalau kau sedih , aku pun sedih dikk . Adik kau kan kuat , jangan sedihh . Dia okay tuh , dia selamat . Kalau kau nak nangis boleh , tapi nangis sama sama dgn aku mehh dik . Kita nangis sama sama , kau jangan nangis sorang sorangg . Kesiann kau . Adik , afiq okayy . Dia selamat , kau jangan sedih tau dikk .....


Zarith Sofea , kau kan kuat macam aku dik . Kau jangan nangis tauuu 

ILY :)

Auwww ! HAPPYYYYYYY ! ON CALL DGN A HARINIHH . Siappp record suara lagikkk . Woot wootttt :D




I LOVE YOU A !

Finally !

Okayy , finally aku decide malam nih aku nak call A . Aku rindu dia gilaaa . If dia tak pick up call aku , nvm .. Aku fahamm .. Excited nihhh ! HAHA . I LOVE YOU A 

 ♥

 ♥

Ohh gosh ! :O

Ohh gosh ! Aku tak sangka petang tadi aku akan jumpa S . OMG OMG ! Sumpahh aku tak sangka akan jumpa dia dekat d'myraa . Penat aku nyorok , sampai ain pun blur dgn aku . Tapiii ! Percubaan aku nak nyorok tuh tak jadikk . Dia nampakk jugakk aku . Then senyum senyum kambing dia tuh . Cehhh -.- . Ee ! Geli geliiiiiiii . Tak lama lepas dia nampak aku , dia msg . Hahaha . Memang aku tak akan reply lah kann . HARAP MAKLUM ! Sekian :)
Assalamualaikum ,


Yeahhhhh ! Hari nih happyyy gila sebab lepakkk dgn ain dan putri dan danie . HAHA . Berapa banyak dan tahh :D ... Okayy , harinih ain pick up aku peg d'myra sebab aku takde moto -.- . Thanks ain ! Dah sampai d'myraa aku turun kan ain dan aku peg pick up putri pulakk . Macam biasa lah kan . Hee :) . Lepas pick up putri , lepak d'myraa . Okayy , fine dinie ada jugakk . HAHA . Budak sekolahhh ! Kesiannn :p . Nak tahu macam mana dinie boleh TERsesat dekat situ ? Sebab dan lah yang peg ambek dinie dkt teknik dia . Dorang nak gerak balik sg.buluh tak silap . Dah lah lupa kan pasal dorang . Okayy , masa dekat d'myraa aku ain putri jadik gilaa kejap lepas kitaorg dgr lagu shakira . HAHA . Memang world lahh kitaorg menari , sampai kakak dgn abang d'myraa pun gelakk . HAHAHAHA . Siap lentik lah kitaorg menari , sumpahhh bestt wehhh ! Aku sukaa gilaaa . Auww auwwwww :D . Lepass penat menari tuh kitaorg pun nak berangkat pulangg lah sebab dah maghrib . Anak dara tak baik balik maghrib maghrib , cewahhh :) . Haaa ! Masa nak balik nih aku jadik blur kejap , sebab ain malas nak bawak moto -.- . Tappiiiii , selamat lah ada hero hindustan dekat situ ! Nak tahu siapa hero hindustan ? Jeng jenggg , diperkenalkann DINIE ! Yeahhh ! Dinie hantar aku balik dgn menaiki moto ain . Thank you Dinie sebab sudi hantar aku balik . HAHA :) Haa ! Tuh je yang berlaku petang tadiiii :)

I MISS YOU BADLY ! 

Degil -.-

Ee ! Aku tak suka orang panggil aku degil . Aku mana ada degil lah . Kalau ada pun sikit je , tak banyakk . HAHA :D .. Tapi kenyataan nyerrr yang AKU TAK DEGIL ! Yes ! Aku tak tak tak dan tak degil . Terima Kasih :')

IMY AGAIN !

Assalamualaikum ,


K , harinih nak create pasal one day aku tak msg dgn A . Ehh , cop copp ! Aku lupaa . Ada adaa . Aku baru msg dia tadii . Tuh pun satu dua msg je . Aku msg bagitahu dia yang aku peg klinik . Then , dia tanya kenapa semua . Aku cakap lahh sakit tuh semua . Then , dia msg suruh text bila dah balik . Tapii , aku tak text pun . Hee . Aku tahuu dia mesti busy punyaa :) Kesiann . Haihh , sehari tak msg pun aku rindu , nih macam mana one week or one month aku tak msg dia . Haihh , masalah masalah --' . Grrr , A ! I miss you lah gilaaa :( ..... Bilaa boleh meet nihh . Serious , aku tak suka rasa macam nih .. Bengang nyerrrrrrr -.- . Tapii , takpee . Sabarr yer Mira Adilaa . Okayy , fineee senyyuummm :) ...... IMY BADLY A :'(

Welcome Back !






Yeahhhh ! Finally , semua adaa . Auwwwww !  Tak sabarrrrrrrr nak lepak sama sama . Tak sabarrr nak hug kiss koranggg . HAHA . Woot woot :D . ZAMP COME BACKKKKKKKKKKKKK ! I LOVE YOUUUUUUU 

I gonna miss you :'(

Assalamualaikum ..


I gonna miss you ! Tuh lah perkataan yang ada dalam mind aku bila aku dah decide yang aku akan msg dgn A bila weekend je . Monday until Friday kitaorang tak akan msg . Ya allah , macam mana aku boleh cakap macam tuh dekat dia . Macam mana aku boleh terfikir macam tuh sekali . Aku hanya fikir yang dia akan busy dan aku taknak kacau dia . Kesiann dia . Tapii , nak buat macam mana .. Mula mula dia taknak , tapii aku try pujuk jugakk . Lastly dia nak jugakk ikut apa yang aku decide nih . Thanks A ... 


Nih last kitaorg text ;


A : Gemuk ! :)
aku : Apaaa ?
A : Ily ....
aku : Huh ? Pelikkk . Ilyt
A : Apa yang peliknye ?
aku : Takde apa apa lahh . Ehh , i tengah online nih . Nak i online kan you punya sekali tak ?
A : Boleh jugak . Dah tukar pict ke ? Hr tuh kata nak tukar . 
aku : Dah dah 
A : Pict apa ?
aku : Ada lah machaaa
A : Pict yang mana ngekk ?
aku : Jeng jenggg . Mana boleh bagitahu . Bwuekkk . Ehh , rasa nak mati lah . Ayik batuk je 
A : Eh , jangan cakap macam tuh . Tak baik laa .
aku : Takpe lahh
A : Skg buat apa ?
aku : Online . Tahan batuk and pening . Sumpah rasa nak demam -.-
A : Nape you asyek sakit je eak ? Jaga la kesihatan tuh .
aku : Kan i cakap , sebab nak mati dah . Haha -.-
A : Seronok ke tinggal kan i ? =='
aku : Tak ! Tapii kalau terpaksa . Kena lahh
A : Memang lah . Tapi kena lah jaga kesihatan tuh .
aku : I jaga lah nih . Hee
A : Banyak laa you .
aku : I mana ada banyakk . I ada satu je , kalau i mati . Dah takde langsung . Hee
A : Dah diam lah ! =='
aku : Alahh . Marah pulekk . Chill lah . Haha :')
A : Ayat you buat i rasa geram tahu tak .
aku : Geram erk ? Hee . Tapi betul kan kan . Ehh , imy !
A : Mana ada betul =='
aku : Ada lahh . Benda betul tuh . Ehh , imy !
A : Bukti bukti ?
aku : Bukti apa ?
A : Bukti yang you rindu i la ngekk 
aku : Nak tahu ? Baca blog i . N** dah baca dah . HAHA
A : N** ? N** mana ?
aku : Ehh , n** pulak . Silap silap , *** lahh . Name dia dalam fb *** . Alahh , kawan you jugakk
A : Ouh , macam mana dia tahu web you ?
aku : Dia add i dekat fb .
A : Ouh , mana you tahu dia dah baca ?
aku : Dia like post blog i . Ehh , banyak tanyaa . Kalau nak tahu peg lah baca
A : Tanya sikit pun tak boleh -.-
aku : Ehh , siapa cakap tak boleh . Hishh
A : Nape macam tension je you nih ? Tahu lah Man U tak menang . Hee
aku : I tension sebab batuk . Alahh , macam you tgk je game semalam -.-
A : Hee , tak tengok . Tapi skg baru tgk highlight je . Seri kan .
aku : Ha'ah . Ehh , you tak tuition ?
A : Haha , kebetulan . Baru je tadi mama cakap pasal tuition dah you pun cakap gak . Haha . I tuition bulan 2 or 3 kot . Sebab banyak program la kat sek . Ada training bola , kokurikulum n mcm mcm . Besuk COMFIRM penat *start sini aku dah fikir mesti jarang text punyaa :'(
aku : Dan COMFIRM kita jarang text kan kan . Haha :D *gelakk terpaksaa :( ... Bola sek dah start ke ?
A : Ehh , mana tahu nih ? Hee , sorry tau . Training bola dah start . And , banyak aktiviti sek . So , comfirm penat . Nih pun tadi training . Memang mata pun macam orang dadah je . Haha . Ngantuk *okay , start sini aku dah tahu apa . Aku kesian -.-
aku : Peg lah tidur . Ehh , i ada benda nak cakap dgn you .. *aku dah fikir masak masak
A : Apa apa ?
aku : Apa kata kita msg weekend je . Kalau monday until friday , kita takyah msg langsung . Then , that time you boleh lah rest and study . Takyah fikirkan i *masa nih aku dah nangis . Lupakan masa tuh je . Weekend baru ingat i . Amcm ? Deal ?
A : Alaa , mcm nih . If i nak text you i text kay . Iftak thats mean i tgh study or rest . Okay ? Deal ?
aku : Tak tak tak . Weekend je kita msg . Nanti you takdelah mcm busy sangat . Weekend je . Okay ? Deal ?
A : Tak tak . Nanti i rindu you . Kita msg je . Tapi tak lama . Okay ?
aku : Takpe lah . Kalau rindu i , you tgk lah kucing i tuh . And if jarang msg nanti , i pun jarang topup lahh
A : Hmp , yelah yelah , Its up to you . I ikut je . Tapi ada apa apa bagitahu i tau . If i msg you reply tau
aku : Insya-ALLAH . Okay bie . So , today last kita msg lah kann kann *nangis lagik :'(
A : Hmp , yea . Tapi you jangan mengatal eak kat luar sana . If nak keluar malam ke keluar dgn guy bagitahu i kay .
aku : Okay , bie . I ingat semua tuh . Fyi , I GONNA MISS YOU :'(
A : Yeahh , me too hunny . Nak buat mcm mana . Budak sek kan . Terpaksa jelahh *okay , aku tergelak sikit bila dia cakap macam nih . Sayang , i wanna sleep now . I'm tired :(
aku : Ohh , sure . Peg lah . Mimpi kan i tau . If one day i dah takde ,jgn lupa kan i tauu . Ilysm :( *last msg dari aku ...
A : Eh , tak lah . I takkan lupa you . You pun ingat tau , you dah ada bf . Jgn menggatal dgn guy lain tau . Byebye . Ilysm . Muahh muahh :') . Love Affy ^^


Hmm , nih lah msg last aku dgn A . Aku tak tahu kenapaa , aku nangis lepas tuh . Aku rinduuu dia ! Aku rinduu dia sangat sangat .. I rinduu you A :(


A , I MISS YOU BADLY :'(

A !

A .. A .. A .. A , I rinduu youuu ! I rinduu you sangatt . I rinduuu you gilaa gilaaa . I rinduuu :( . Hmm , I tak tahuu kenapaa harinih I rinduu you sangatt . I tak tahu kenapaa tetibaa I nak create pasal you . Act , dah lamaa I rasa macam nih .. Tapii , i pendam je . I diamm kan je , I taknak ikutkan rasa rinduu tuh . Kalau I ikutkan nanti I tak jadik apaa . Tapiiiii , harinih memang I tak tahan nak simpan rasa rindu I dekat youu :'( . I rinduu you sangat tahuuuu ! Nak tahuu sebab apa I rindu you ? Sebabbb , I rasa kita jarang msg . Even kita msg hari hari tapii kejap je kann . I tak tahu lah if you perasan ke tak tentang tuh . Tapii i perasan gilaaa --' . Tapiiii takpe lahh , nak buat macam mana . You busy . You busy dgn study and sch . Takpee , I faham . I faham situation youuu . Tapiii , I rinduu youu ! Serious , I rinduuu . I rinduu nak on call dgn you , I rinduu nak dengar you gelakk , I rinduu nak dengar you panggil I gemuk , I rinduuu nak dengar you cakap Ehh , I LOVE YOU , I rinduuu semua tuh . Kenapaa harinih I rasa you jauh dari I ? Maybe harinih kita jarang msg . You busyyy -.- . Nvm lahh . I tak kesahhh . I ingat harinih I nak on call dgn you , sebab kita dah lama tak on call kann . Tapiiiiiii ...... Tapiii , harinih you nak tidur awal . Niat I nak ajak you on call pun tak jadik sebab bila I dengar you nak tidurr and you cakap you penatt . Mula mula I taknak bagi you tidurr , tapiii bila I fikir balikk I kesian kan you . I cakap lah 'Ohh , okay . You peg lah tidur :)' . Then before tidur , you mintak maaf semua . I cakap ' Nvm lah :)' . Dalam senyum tuh i sedihh bie :( . I rasa sunyii sangat .. I rasaa rinduu sangat nak cakap dgn you . I rindu nak jumpa you , i rindu nak cubit you . I rinduu semua tuhhh :'( .... Fyi , I teringin nak celebrate anniversary kita sama sama . I nakk sangat celebrate tarikh pentingg dengan you A . Even anniversary kita dah nak masuk 5month tapiii kita tak pernah nak celebrate together kann ... Kita just on call je , kita just on call lama lama je kan kann . Tapiii , sekarangg on call lama lama pun takde dahh . Dah takde on call 2jam , dah takde tanya tanyaa , dah takde merepek pepek kann .. I rinduuu nak tanyaa you macam selalu before kita end call bie . I nak tanya you Sayang tak ? Kenapa sayang ? Berapa peratus sayang tuh ? Sayang sampai bila ? I nak tanyaa nih semua dekat you A . I nakkk sangat tanyaa bila kita on call . Tapiii , still now kita susah nak on call lama lamaa . I selalu berdoa , supaya Allah bagi you masa terluang untuk spend time on call dgn I . I harappp sangat ... Aminn ...

Ehh , A I ada cerita nak cerita dgn youuu . Tadiii , I bukak FB youuu . Tak sampai 5minute I bukak ada orang IM youuu ! Nak tahuu siapa IM you ? Jengg jengggg -.- ... Yeahhh ! Orang yang IM you tuhh girl :') .. HAHA . Girl ? Okayyyy , fineee . I pun tolong lah you layan dia kejapp . Diaa BAIKKK . Kenapaa I cakap dia baikk ? Sebabb , dia pun salah sorang dari friends I dalam FB . Weheee :') .. Diaa TAK PERNAH nak IM I , just WALL je . Tapiii dgn you kenapaa dia IM erk ? Fuhhh , peliikkk pelikkkk -.- .. Tapii takpe lahh , mungkin dia nak kawan kann . Think positive kayyy ... You nak tahuu apa IM dia hantarrr ? Kejapp yerr :)

Nahh , tengok lahh IM dia :


Haa ! Dah tengokk ? Bestt kann . HAHA . Haihh , waktu waktu I rinduu you lahh benda nih muncul kann . Baguss bagusss :D . Sukaaa nyaaa ! Btw , you jangan risau tau . Dia just nak MENGERATKAN SILATULRAHIM ABANG dan ADIK je . Abang ? HAHA . Abang pun boleh lahh kannn -.- . Haihh , dah lahh penat lah tangan asyik type je .......


FYI , I MISS YOU BADLY A :'( .........

what a girl wants to hear ?


girl : thanks for the fun day
boy : no problem
girl : can i ask you a few questions ?
boy : sure :)
girl : and be honest , have i ever crossed your mind ?
boy : no
girl : do you like me ?
boy : no
girl : do you want me ?
boy : no
girl : would you cry if i left
boy : no
girl : would you live for me ?
boy : no
girl : would you do anything for me ?
boy : no
girl : choose me or your life ?
boy : my life

The girl ran away in shock depression . The boy ran after hern and told her

The reason you never crossed in my mind because you always on my mind :)
The reason why i dont like you is because I LOVE YOU :)
The reason i dont want is because i need you :)
The reason why i wouldn't cry if left is because i'll die if you left :)
The reason i wouldn't live for you is because i would die for you :)
The reason i'm not do anything for you is because i would do everything for you :)
The reason i choose my life because you are my life :)

Kesian ?

Babi lahhh ! Pasal kau , aku kena marah dengan semua orangg . Pasal kau , kawan kawan aku marah aku . Pasal kau jugak aku gaduh dengan A . Pasal kau jugak , aku kesiann nak marah kau . Aku tak tahuu apa sebab aku tak boleh nak marah kau , aku kesian lagik ada lah . Aku nak marah tapi semua orang dah marah dah maki kau , niat aku nak maki kau pun terbantut tahuu ! Ee ! Aku taknak marah or maki kau dalam fb , aku tahuu nanti kau mesti malu punyaa . Aku tahu perangai aku kalau marah lain macam tak boleh nak kawal . Kawan kawan aku tahu perangai aku kalau marah macam mana . Sebab tuh aku diam kan diri . Memang kau tak hidup lama lah kalau aku dah marah . Bukan takat malu , sampai kau nak gantung diri sebab malu pun aku boleh buat . Aku taknak lah jadik budak budak sebab marah kau . Biar lah dorang semua marah kau . Aku nih ada jugak sifat kesiann kan orangg , selagi aku boleh kesiann aku kesiann . Sampai dorang semua marah aku pasal kesian dekat kau . Tapii aku diam je . Dah lah lepas nih kau takyah lah nak wall ke apa ke dgn aku . Tak mati pun kalau kau tak wall aku . Aku dah malas nak berurusan dgn kau dah . Aku dgn A dah janji yang kitaorg takkan ada apa apa dgn kau . Kalau jumpa buat bodoh je , takyah ngengada nak tegur apa lancau semua . Lepas nih kau takyah lah nak takut ke apa ke . Semuaa dah settle . Aku malas nak marahh or apaa . Aku still boleh kawal marah aku . Aku taknak benda yang sebelum nih aku buat , aku ulang balik sebab marah dgn kau . Aku taknakkkkkkkkkkk ! Sebab tuh lah aku boleh sabarr dgn kau .

FCK !

Suka kau sekarang kan , aku tengah fight dengan A . Tahniah lah sebab buat aku fight , aku teharu gilaa --' . Aku bukan marah dekat A tapi aku marah dekat kau . Aku marah dekat kau tapi aku lepas kan dekat A . Then sekarang A rasa besalah . Sorry A , i tak tahu kenapaa i marah you . Tappiiii , memang aku geram dengan kau . Tak semua yang kau cerita aku dengar aku gelak aku tak marah . Aku geram je masa kau cerita semua tuh . Tapii aku tak sukaa marah orangg , aku diam je . Aku sabar , tapii sabar aku ada jugak had dia wahai manusia . Tolonggg lah fahamm ! Kau dah terdesak sangat ke nak si A sampai semua pasal A kau nak cerita dekat aku ? Please lah jangan buat aku bengang dengan kau . Selagi aku boleh baik , aku baik . Selagi aku boleh sabar , aku sabar . Please lah faham --'


MIRA , KAU KAN KUAT . KAU SENYUM JE MIRAA . MIRAA ADILA KUAT ! *cara nak sedap kan hati --'

Someone Like You !

Thanks Izham !

Thanks moo sebab bagi hip hip advise yang sungguh bagus sekali . HAHA . If takde moo , hip hip tak tahu nak cerita dekat siapa dahh . Thanks tau mooo :')

Hip hip akan ingat ayat moo nih Remember when the first time you love him ..

Thanks Sofea !

Nahh ambekkk kau ! HAHA :D . Adik terima kasih lah sebab faham . HAHA . Memang tengah relax lah nih , senyum je kay :) . Kakak kuat ? Sudah semestinyaa , puihh -.-  . Sayanggg kau adik :')

Tekanan tekanan !

Assalamualaikum 


Haihhh , tekanan tekanan . Tekanan sebab macam macam perangai nak kena layan . Hishh ! Bengang sungguh -.- . Selamat tahap kesabaran aku tinggi . Cewahhh :D . Eeee ! Gerammm je rasa bila orang wall aku tanya pasal benda lain . Hishh , naik menyampah pulakk . Tanya lah pasal aku ke apa , nih tak tanyaa pasal A dekat aku . Ingat aku apa ? Memang lah dia bf aku tapi agak agak lah wehh . Tipu lah kalau aku cakap tak jealous kann -.- .. Kekadang nak nangis pun adaa . Rasa GIVE UP pun ada tahuu ,. Haihh , manusia manusiaa -.- 



This song for ZAMP :'(

I Miss You :'(


ZAMP ! Guys , aku rindu koranggg sangat sangat . Bilaa aku dapat jumpa koranggg . Dah lama aku tak lepak dengan korangg , aku rinduuu ! Semalam before tidur aku teringat kan korangg sampai nangis tahuu T.T .. Rasa kosong gilaa life aku tak lepak dengan korangg . Walaupun seminggu kita tak jumpaa , tapi aku rasa seminggu tuh lamaa gilaaa -.- . Korangg please lah balik cepatt , banyak cerita aku nak cerita dekat korangg . Aku rasa sedihh gilaa korang takde . Aku takut korangg lupaa kan aku , aku sayang koranggg . Nanti dah balik semua dah ada kita lepakk sama sama tauu . Aku rindu korangg ! Serious tak tipu :'( .. Aku rinduuuuuuuu ! 


ZAMP ! AKU SAYANG KORANGGGG . AKU RINDUUUUU :'(


XOXO Miraaa :'(